Jugar o no jugar (la final de la Copa del Rey)

L’enèsim atac del Gobierno Español contra la llibertat d’expressió ha colpit, quina sorpresa, els catalans. La prohibició de dur l’estelada a l’estadi on es jugarà la final de la Copa del Generalísimo, perdó, la Copa del Rey, no només envesteix contra els anhels de llibertat del nostre poble (com diu el president Puigdemont en anunciar la seva resposta a aquesta prohibició), sinó contra un dels drets fonamentals en qualsevol democràcia. Totes les mostres d’indignació i —gairebé— totes les propostes de protesta em semblen adients.

Ara bé, cal tenir en compte el Barça no és una associació política, sinó un club de futbol. O, més bé, una empresa privada, perquè crec que fa temps que funciona a base d’accions, com molts altres clubs esportius. I, encara que no fos així, té una junta directiva que ha de retre comptes als socis —o accionistes— tant dels resultats esportius com dels econòmics. Així, doncs, crec que només els socis —o accionistes— del Barça tenen el dret i la responsabilitat de decidir quina és la seva resposta oficial a aquesta nova barbaritat Marca España.

I crec que, evidentment, el Barça jugarà la final; espero que la guanyi. I la jugarà perquè és un club de futbol i no pas un associació política, com deia; i això és el que fan els clubs de futbol: disputar competicions i partits i intentar guanyar-los. A més a més, suposo que el club es troba lligat, obligat, a jugar aquest partit per un contracte relacionat, entre altres coses, amb els drets d’emissió a nivell nacional i internacional: si el Barça no el juga, les demandes poden ser milionàries —i les sancions, històriques. Així, doncs, desitjo molta sort al Barça en aquesta final (per cert, quin dia es juga?).

Felicito de tot cor els catalans per la imaginació demostrada en les propostes de protesta: portar altres banderes (la de Cuba, la negra amb l’estel, la de Kosove, la de Gibraltar…); transformar una samarreta quatribarrada amb l’ajut d’un mocador blau amb un estel; portar-la estampada en calçotets, calcetes i sostenidors; acudir-hi amb samarretes grogues i vermelles per formar una estelada gegant a les grades; fer un calb (amb una estelada tatuada al culet) al minut 17.14, , fer ploure estelades al camp des de drons… Déu n’hi do, quantes propostes!

Em quedo, però, amb la resposta digna, apropiada, contundent, del president Carles Puigdemont, qui ja ha anunciat que, de persistir el vet a l’estelada, no acudirà a presenciar la final: la premsa internacional se’n farà ressò (com ja se n’ha fet de la prohibició) i, un cop més, l’inefable Gobierno de España haurà contribuït a internacionalitzar el procés, quins cracs.

Per cert, vaig a comprar crispetes.

Aquesta entrada s'ha publicat en contradiccions i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a Jugar o no jugar (la final de la Copa del Rey)

  1. Josep ha dit:

    Si aquest club tingués pebrots, prepararia equipacions per als jugadors amb l’estelada

    M'agrada

  2. Pons ha dit:

    Prohibir i vetar un mètode molt… molt… seu.

    M'agrada

Els comentaris estan tancats.