Gabriel for President

No volia parlar-ne, però l’esperança és l’última cosa que es perd. Ahir, la CUP va donar la seva resposta definitiva i va dir que no investiria Mas president. Les il·lusions de prop que 2.000.000 de catalans, que no havíem sentit mai tan a prop la independència, és van apagar. Durant unes hores, les xarxes van anar plenes de lamentacions i de retrets i de protestes.

Tanmateix, la CUP va deixar una porta oberta, al mateix temps: van dir que, si Junts pel Sí oferia un candidat alternatiu en els pocs dies que queden, seria acceptat automàticament. Qualsevol. El que fos. I, la veritat, seria una llàstima no aprofitar aquest oferiment i, de pas, aconseguir que la CUP tingués més responsabilitat i més implicació en la resta de passos fins a la independència. Només cal que JPS designe la Gabriel com a candidat a President.

Sí, pot semblar una proposta absurda. Però, penseu una mica en els resultats:

 1. la CUP estaria moralment obligada a acceptar, ja que s’hi ha compromès públicament;
 2. la CUP no tindria ocasió de negar-se a formar part del govern;
 3. la CUP no tindria més remei que donar suport al govern format per la Gabriel;
 4. com que la President Gabriel no s’atreviria a formar govern sense involucrar-hi consellers de totes les sensibilitats de Junts pel Sí, la pluralitat i el suport dels 72 diputats independentistes estaria assegurat;
 5. la CUP tindria carta blanca en política social i ja no podria dir que si el Mas retalla o que si l’àvia fuma.

Ja ho sé, és impossible. Però, la veritat, qui confiaria en el suport de la CUP a un president alternatiu, posem per cas Junqueras o Romeva? Després del circ dels darrers tres mesos, l’únic govern amb possibilitats d’estabilitat, si aquesta ha de dependre del suport de la CUP, és aquest. Així, doncs: Gabriel for President.

(Oblidem-nos, això sí, de qualsevol suport internacional. Per començar, oblidem-nos de qualsevol suport per part d’Europa.)

Aquesta entrada s'ha publicat en contradiccions i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a Gabriel for President

 1. Pons ha dit:

  A veure si et fan cas

  M'agrada

 2. JJE ha dit:

  Totalment d’acord, i si la Gabriel no declara la DUI en 15 dies que renunciï i convoqui eleccions per bocamoll i covardia!! Que és molt fàcil parlar i exigir des de la barrera, però més difícil és fer el què fa en Mas, donar la cara i intentar anar per bon camí!!

  M'agrada

Els comentaris estan tancats.