22 d’octubre, vaga d’estudiants

Avui, els meus alumnes fan vaga: els de 3r i 4t d’ESO i els de Batxillerat no han vingut a l’institut. Els dies previs, he procurat esbrinar fins a quin punt n’estan informats dels motius: més enllà d’un inconcret «pel 3+2», no me n’han sabut dir res.

És clar que la vaga els ha agafat a inici de curs, ja ho sé. Però, no, no ho justifica: els curs passat ja eren a l’institut i van viure vagues per motius similars. Només els de 2n de BAT semblen una mica més conscients de la magnitud de la tragèdia, però no gaire: al centre on treballo, a meitat de camí entre Tarragona i Barcelona, en terra de ningú, els alumnes no tenen cap contacte (o gairebé) amb sindicats d’estudiants o altres col·lectius similars. Així estan ells de desinformats.

Però, sense consciència de les cadenes que el sistema els posa al coll, no hi haurà, no dic revolució, sinó ni tan sols somnis de llibertat. Estan fotuts. Estem fotuts.

Aquesta entrada s'ha publicat en contradiccions i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.