Junts pel 100%

Diuen (i que el beat Ramon Llull em lliure de comprovar-ho) que, avui, la portada de La Razón, barrejant la pantomima d’ahir de la Guardia Civil amb la presentació de la llista de Junts pel Sí, ha fet un enginyós joc de paraules amb l’expressió «Junts pel 3%» (bonica forma d’al·ludir a una corrupció que, en cas de confirmar-se algun dia, no arriba ni a la sola de la sabata de les fites aconseguides pel PPSOE). Veig que continuen aplicant, això sí, els principis de Goebbels: difama, que quelcom hi romandrà.

Tanmateix, el que de debò preocupa l’establishment expanyol és la certesa que, en realitat, anem Junts pel 100%: el 100% dels nostres drets com a poble, com a nació, com a estat. I això inclou el 100% del nostre PIB i dels nostres impostos, el 100% dels nostres recursos que, finalment, deixaran d’espoliar. I això els neguiteja.

Els preocupa, també, veure la determinació dels catalans, clara i rotunda: per més que intentin camuflar-la falsejant enquestes inversemblants, no deixa de ser evident en la manca de tirada que tenen, ara mateix, les formacions botifleres, amb actes de presentació que no arriben a omplir ni el saló d’un bar de dimensió mitjana. No els queden, per tant, més vots segurs que els dels espanyolistes purs i durs i la seva marca blanca.

Davant de les perspectives del fracàs més estrepitós, a l’establishment imperial no li queda altra opció que la guerra bruta, perquè la batalla democràtica la tenen perduda i ho saben: el boicot al vot exterior, la pròrroga al vot militar per correu, els escorcolls mediàtics d’ahir, les portades difamatòries d’avui… Però això és només el principi, en veurem de més grosses.

S’imposa, crec, la intervenció d’observadors internacionals, perquè ningú pot ser tan innocent com per creure que no intentaran manipular les urnes i els vots de totes les maneres imaginables. I això correspon al Govern.

A tots, però, en toca un altra tasca —que no serà fàcil—: mantenir la calma durant un mes i la fermesa durant el temps que calgui (sis mesos o sis anys). Intentaran fer-nos-les passar putes: nosaltres, ni cas.

Us aconsello somriure: això els confondrà.

Aquesta entrada s'ha publicat en contradiccions i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.