Hisenda haurà d’esperar

Dies de fer la declaració d’Hisenda. Perdó: de Hacienda. Perquè, com ja sabem, al novembre, els nostres «liders» no van arribar a un acord que hauria permès fer les plebiscitàries al gener o al febrer; no van arribar a un acord que hauria permès fer la Declaració d’Independència (unilateralment, com totes); no van arribar a un acord que hauria generat la confiança necessària perquè, aquestes setmanes, els catalans (o molts catalans) ens haguéssim atrevit a presentar la declaració a l’Agència Tributrària Catalana i no pas a l’espanyola.

Les condicions mínimes no s’hi han donat. Tampoc veiem cap mostra d’insubmissió en les administracions catalanes: si la consellera Rigau no atura l’aplicació de la llei Wert ni es nega a acatar l’ordre judicial del 25%; si el conseller Espadaler no denuncia l’estat espanyol per col·laboració amb banda armada, aquí i a Europa; si la majoria d’ajuntaments despengen les estelades sense dir ni pruna (això, els que l’hi havien penjada, eh, senyor Junqueras?), com esperen que els ciutadans normals fem objecció fiscal i presentem la declaració de la renda a la Hisenda catalana?

Davant d’un govern que titubeja, crec que, ara, molts catalans ens penedim d’haver-nos autoinculpat amb Mas, Rigau i Ortega. O, com a mínim, ens preguntem si no vam pecar d’ingenus, d’extremadament ingenus (després de tot, ells es poden pagar un exèrcit d’advocats, cosa que la major part dels catalans «normals» no podrem fer si arriba el cas). Els dubtes frenaran el procés; però, si no veiem fermesa per part de qui ens governa (govern i ajuntaments) i unitat per part dels partits que diuen que lideren el procés, els dubtes són inevitables.

De moment, pagarem a Hacienda: Hisenda haurà d’esperar (la pela és la pela, noi!, i amb això no s’hi juga).

Aquesta entrada s'ha publicat en contradiccions i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.