Combinar KOrganizer i Google Calendar

Tot i que espero substituir aviat els «Calendar» de Google pels de gmx.com, he necessitat esbrinar com gestionar els primers des del KOrganizer, l’agenda del KDE. El procés no és gaire complicat, com podeu veure tot seguit.

1. Amb KOrganizer obert, fem clic sobre el menú Arranjament / Configura KOrganizer. S’obrirà una finestra com la següent:

01 - Configura KOrganizer

2. Dins de l’apartat General, seleccionem la pestanya Calendaris. Cliquem sobre Afegeix. S’obre una altra finestra que ens mostra els diversos tipus de compte que podem crear:

02 - Calendaris i tasques del Google

3. Fem clic sobre Calendaris i tasques del Google i s’obrirà aquesta finestra:

03 - Calendaris i tasques del Google sense configurar

4. Cliquem sobre el botó Afegeix i apareixerà una finestra on ens caldrà introduir el compte de Google que volem emprar i la contrasenya:

04 - Usuari i contrasenya

5. Després d’haver introduït el compte i la contrasenya, fem clic sobre Sing in i el procés ens portarà a:

05 - Calendaris i llistes de tasquesEl nom del compte que estem emprat a apareix sobre el primer botó. Ara és el moment de configurar, com a mínim, els següents aspectes:

  1. a la secció Refresca, activem l’interval de refresc i el deixem en la freqüència per omissió (més endavant la podem corregir, si cal);
  2. al quadre Calendaris, marquem aquells que ens interessa emprar (no cal que siguin tots, és clar);
  3. indiquem la data a partir de la qual volem importar els esdeveniments; això ens estalvia importar-ne de molt endarrerits i obsolets que no ens servirien per a res;
  4. al quadre Llista de tasques, marquem aquelles que ens interessa emprar.
  5. en acabar de configurar el compte, fem clic sobre D’acord.

6. Podem observar, en la part inferior de la llista, el compte que acabem d’introduir. Acabem el procés fent clic sobre Aplica i sobre D’acord.

06 - Calendaris afegit

Ara, ja podem emprar KOrganizer amb normalitat: s’hi hauran incorporat els avisos i les tasques de les llistes que hem definit. A veure com tenim l’agenda per demà:

07 - KOrganizerEn afegir altres esdeveniments via KOrganizer, se sincronitzaran amb les de Google, i, posteriorment, en veurem els canvis a totes les altres andròmines on tinguem configurat el compte.

He consultat aquest article de Jose, del blog Mis aplicaciones de Linux, per orientar-m’hi.

Quant a Giorgio Grappa

Algú fa cas de les coses que els blocaires escriuen sobre ells mateixos? El comentari més sincer que he llegit als "about me" és aquell de: "si vols saber res de mi, pots llegir el meu bloc."
Aquesta entrada s'ha publicat en anotacions al marge i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.