El vent s’emporta els bytes

Com sempre (o gairebé sempre) que fa vent, aquest matí ens hem quedat sense Internet (o quasi) a l’institut. El mateix haurà passat, suposo per tota la zona: ajuntament, col·legis, Centre d’Atenció Primària i, és clar, totes les llars del poble. El mateix va passar el 4 de febrer, el dia de la darrera nevada, i el mateix sol passar davant el més mínim incident climatològic.

Potser pensareu que això no és greu, que si no hem pogut fer alguna tasca administrativa, avui, per aquesta incidència, ja la podrem fer demà. Potser pensareu que no passa res si teníem prevista alguna activitat docent on la connexió a la xarxa fos indispensable. I potser pensareu que el mateix raonament es pot aplicar a l’ajuntament i al CAP. I jo pensaré que viviu en el segle passat o en algun lloc remot del 3r món on la tecnologia punta encara està representada pels receptors d’Ona Curta.

Si aspirem a ser, algun dia, un estat europeu modern, ens cal tenir infraestructures sòlides, que puguin respondre davant d’una emergència real (que hauria passat amb un terratrèmol de debò, si ens hagués afectat? o amb una nevada el triple de forta i que hagués durat una setmana? o amb vents de triple intensitat?). Penso en com s’ho fan a països amb climatologia i orografia més complicades (Suïssa no és pas tan lluny) i em fa vergonya aquesta situació.

Espero que la independència serveixi, entre moltes altres coses, per dotar-nos de les infraestructures que necessitem i que Expanya ens nega.

Aquesta entrada s'ha publicat en contradiccions i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a El vent s’emporta els bytes

 1. Josep Lladonosa ha dit:

  Els operadors deuen fer servir enllaços amb antenes mida paellada popular, i el vent fa el que fa. Potser mirant els pics de vent i si no superen el límit d’operació es pot denunciar per donar mal servei. Potser aleshores us reforcen la infraestructura…

  M'agrada

 2. Si l’intento explicar tot això al meu director… Tot i que, suposo, a l’estació climatològica del centre hi deu d’haver un anemòmetre, no hauria de ser difícil de comprovar.
  En canvi, el tema de la neu, com s’explica? Aquell dia, no van poder avisar els professors que s’anul·laven les classes, no vam tenir ni Internet ni telèfon fins a les 11. I no crec que les antenes estiguessin cobertes de neu, ni que la neu hi afectàs gaire.
  En fi…

  M'agrada

Els comentaris estan tancats.