Independence One, un vaixell cap a Itaca

Potser recordareu que, al mes de juliol, un vaixell ancorat a Cambrils, va ser denunciat per la Guàrdia Civil per lluir una estelada i obligat a retirar-la. Els propietaris, amb humor i imaginació, s’han proposat convertir la nau en una estelada gegant i passejar-la per tota la costa catalana. Per tirar endavant el projecte, han bastit una campanya de micromecenatge a través de TotSuma, campanya que ja ha recaptat la tercera part dels fons necessaris: si hi voleu donar un cop de mà, encara hi sou a temps.

El primer petit entrebanc que caldrà superar és, precisament, el finançament: per poder tenir a punt la primera fase del projecte a temps per l’11 de setembre, el termini de recollida de fons és breu i, a més a més, coincideix amb les vacances d’estiu, cosa que ho fa una mica més difícil. Animeu-vos, doncs, feu-hi una ullada i difongueu la idea tant com us sigui possible. I col·laboreu-hi, és clar!

El primer que em va atreure d’aquest projecte va ser la combinació entre humor i imaginació, una manera simpàtica i intel·ligent de respondre al joc brut de l’estat; com se sol dir, «si no vols caldo, dos tasses!» També em va agradar molt la possibilitat de materialitzar aquell metafòric «viatge a Ítaca», amb què sovint s’ha comparat el procés independentista, en un vaixell real que fes ben visibles els colors de la il·lusió.

Si el projecte us agrada i hi col·laboreu, hi podreu fer una passejada (segons les recompenses a cada aportació) i conèixer personalment els impulsors de la idea: jo ja he posat a refrescar una ampolla de 1714 per brindar quan hi serem a bord. Bona travessia!

=-=-=-=-=
Powered by Blogilo

Aquesta entrada s'ha publicat en contradiccions i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.