Estiu sense serps d’estiu

Generalment, l’estiu (entenent per «estiu» els mesos de juliol i agost, les tradicionals vacances escolars) és una època sense notícies, cosa que descol·loca els periodistes i els obliga (els obliga? a punta de pistola?) a buscar quelcom amb que omplir els fulls dels periòdics i les hores dels telenotícies. El monstre del Llac Ness és tot un veterà d’aquesta època; els avistaments d’OVNI retornen, de tard en tard; els naixements d’ovelles amb dos caps alternen amb festes de poble amb algun punt d’inusual o, directament, de follia.

Tan mateix, aquest està essent un estiu atípic. Avui mateix, 30 de juliol, una munió de periodistes fa guàrdia davant de la Moncloa, on el Molt Honorable President Mas es reuneix amb el president Rajoy (Mariano el Plama), y davant de les oficines del Govern de Catalunya a Madrid, on Mas, en acabar l’entrevista, es dirigirà al públic. I tot aquest rebombori per un únic tema: la consulta prevista per al 9 de novembre.

Però no és el procés d’independència l’única notícia que escalfa la qualitat informativa d’aquest estiu: els darrers dies hem assistit, per citar-ne només les més recents, a notícies com la condemna (crec que en ferm) de Carlos Fabra (l’artífex PP de l’aeroport per a vianants de Castelló), l’entrada en la presó que ell mateix va inaugurar de Jaume Matas (també PP, expresident de Balears i exministre), la confessió de Jordi Pujol (ex MHP de Catalunya durant quatre bons lustres) sobre l’ocultació d’una petita fortuna a Hisenda durant 34 anys i, ahir mateix, la roda de premsa del encara MHP Mas sobre aquest mateix tema.

Sospito, a més a més, que reunió d’avui entre Mas i Rajoy donarà matèria per a uns quants dies: respostes oficials de tots els partits, tant catalans com espanyols; reaccions per part dels col·lectius que treballen per la consulta i per la independència, i articles i intervencions en ràdio i televisió de tota mena d’opinadors, des intel·lectuals fins a cantants folklòriques (o examants de toreros de dubtosa qualitat).

No hi haurà, sembla, aquest cop, espai informatiu per a les entranyables «serps d’estiu», ja que estarà ocupats per gripaus de diversos colors i mides: cadascú que s’empassi els seus. I sembla que a les 14.30, el MHP Mas ens facilitarà un altre: a veure quin sabor…

=-=-=-=-=
Powered by Blogilo

Aquesta entrada s'ha publicat en contradiccions i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Estiu sense serps d’estiu

  1. Retroenllaç: Mea culpa | Paraules sense escrúpols

Els comentaris estan tancats.