Problemes i solucions

En una democràcia, quan hi ha diferents opinions, es negocia; si la negociació fracassa, s’hi vota. Tranquil·lament. Pacíficament. Democràticament.

En una dictadura, quan hi ha diferents opinions, es canvien les lleis a gust del dictador i es prohibeix tot allò que calgui; si els ciutadans s’hi resisteixen, es treuen les forces de seguretat de l’estat al carrer i, si cal, s’hi treu l’exercit. Por mis santos cojones.

Al cap i a la fi, la finalitat de la democràcia és evitar que una casta privilegiada s’apoderi del poder —disculpeu la redundància—, imposi les seves opinions, dèries i voluntat a la resta de la societat i utilitzi els recursos comuns en benefici propi.

Quan la democràcia es corromp, esdevé dictadura i perd tota legitimitat: a partir d’aquell moment, oposar-se al sistema i exercir la resistència civil fins a restituir la democràcia passen a ser obligació ètica per a tots els ciutadans.

Aquesta entrada s'ha publicat en contradiccions i etiquetada amb , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.