Intifalla 2014

Avui, dissabte 1 de març, ha tingut lloc la primera mascletada de Falles a la plaça de l’Ajuntament, a València. Ha anat a càrrec de la pirotècnia Peñarroja, de la Vall d’Uixó, i ha causat molt bona sensació entre el públic —molt nombrós— que ha aplaudit amb ganes: s’ha ajustat a l’esquema clàssic in crescendo i ha combinat efectes de llum i de color (amb fum i coets). Tenim gairebé tres setmanes per davant per gaudir de l’espectacle de la pólvora i el començament ha estat brillat.

En acabar la mascletada, entre mil i dues mil persones s’han aplegat sota el balcó de l’ajuntament i han començat a protestar pel tancament de Canal 9: amb xiulits i cridant consignes, han exterioritzat llur desacord per l’enèsim atac del govern valencià contra la llengua dels valencians.

La manifestació, fins on jo he pogut ser-ne testimoni, ha tingut lloc sense incidents; de fet, només he observat policia local en actitud molt tranquil·la. Espero que la resta de protestes es puguin desenvolupar en un ambient similar.

La veritat és que els valencians tenim tants motius per manifestar-nos en contra del govern del PP que els 19 dies de Falles es quedaran curts: avui era contra el tancament de les emissores públiques de televisió i ràdio valencianes, però encara hi haurà: contra el tancament de línies d’ensenyament en valencià, contra els atacs a la llengua, contra la corrupció generalitzada, contra el tancament d’hospitals, contra la previsible modificació de la llei electoral valenciana… Motius, no en falten.

Però els valencians sempre hem sabut conjugar la reivindicació amb la festa: esperem seguir mantenint aquest esperit.

Aquesta entrada s'ha publicat en contradiccions i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.