De corralitos i Verges

Fa pocs dies, van sortir informacions alarmants sobre la possibilitat de patir un corralito l’endemà de la independència: no calia un informe del Consell Assessor per a la Transició Nacional per a saber que l’estat espanyol ens farà joc brut amb totes les armes al seu abast; i no serà cosa d’una setmana o de dues, ni fàcil de superar.

Després, un altre informe, aquest cop del Cercle Català de Negocis, comparava les cotitzacions en borsa de les empresses catalanes (i ho han anomenat «borsa catalana») amb els resultats de la borsa espanyola, amb uns resultats sorprenentment positius: la «borsa catalana» hauria crescut gairebé el doble que l’espanyola des de setembre del 2012 (tret de sortida del procés sobiranista), cosa que permet suposar que l’economia catalana, si s’ha vist afectada d’alguna manera pel procés, no ha fet sinó enfortir-la. Tot plegat, una escaramussa en la guerra d’informacions i contrainformacions que patirem fins al 9 de novembre —com a mínim.

Guerra d’informacions que, avui i demà, tindrà un episodi remarcable en el Debate sobre el estado de la nación, diàleg de sords a què no penso assistir perquè tinc millors coses que fer: ja en llegiré els comentaris. A més, coneixent la facilitat de paraula de Mariano el Mudo (també conegut com el Plasmao) només tinc curiositat per conèixer la muletilla que farà servir en aquesta ocasió —fin de la cita.

De tota manera, estic segur que se’n sortirà, si més no amb l’ajut de la intervenció divina.

Aquesta entrada s'ha publicat en contradiccions i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.