Temes pendents del 22 de febrer de 2014

  1. Ucraïna, un conflicte antic que traspassa fronteres. Quan ja desesperava d’entendre el que passa a un país que, ho confesso, ni tan sols ubicava correctament, he descobert aquest article del Vicent Partal que en resumeix els punts claus: un punt de partida que, espero, em permetrà de comprendre algunes coses més. De pas, em recorda que encara existeixen periodistes de debò.
  2. Desmontando mitos: “los medios no saben com funciona Internet”. Si penses que una democràcia desinformada no és gaire diferent d’una dictadura, necessites llegir aquest article publicat a Alt1040: fins ara, és l’anàlisi més completa i lúcida que he trobat sobre els autèntics objectius del Canon AEDE (i és bastant breu).
  3. Islandia retirará su solicitud de ingreso en la Union Europea. Després d’any i mig (i més, molt més) escoltant amenaces del tipus «si Cataluña se independiza de España, se queda fuera de la UE», apareix qui fa marxa enrere i diu que ja no vol entrar-hi (Islàndia), i se suma als que han preferit organitzat-se pel seu compte (EFTA: Noruega, Suïssa, Liechtenstein i la mateixa Islàndia, que sembla trobar-se millor aquí que en l’UE), als que s’estan pensant de sortir-ne (com a mínim, el Regne Unit) i als que no s’ho han plantejat mai. Després d’això, ja no sé amb què ens van a amenaçar els unionistes: amb fer-nos fora de l’Eurovision?
Aquesta entrada ha esta publicada en pendents. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.