La tonta del bote

Ahir, 8 de febrer de 2014, vaig viure un fet històric: vaig descobrir què i qui hi ha al darrere de la tonta del bote. Gràcies, com de costum, a la Wikipedia, que, un cop més, em sorprèn amb la qualitat de les seves dades i rapidesa en l’actualització.

La tonta del bote és, tal i com explica l’enciclopèdia lliure i oberta, la pel·lícula més coneguda de Lina Morgan. En aquest film, interpreta una noia pobra i ignorant de qui s’aprofiten tots els que la coneixen. S’enamora bojament d’un atractiu jove de mala fama –interpretat por el apuesto galán Arturo Fernández– que la fa passar tràngols molt amargs perquè la noia confia en ell totalment.

El que jo no coneixia, però, era l’origen del guió, adaptació d’una obra teatral de Pilar Millan-Astray, germana del general rebel José Millán-Astray (ja sabeu, aquell de «¡Viva la muerte!» i «¡Muera la inteligencia!»), i això explica moltes coses –però no sé ben bé quines.

I, a tot açò, ja no recordo de què us volia parlar. Que va passar res d’important, ahir?

Aquesta entrada s'ha publicat en contradiccions i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.