Autogol de Montoro

El ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, durant el debat sobre el projecte de llei dels pressupostos generals de l’Estat (PGE) per al 2014 al Congrés dels Diputats, s’ha clavat un gol en la pròpia porteria i ha enfonsat de bestreta la gran maniobra que estava preparant el seu president, Mariano Rajoy. Montoro ha afirmat, sense esmentar directament el procés independentista català, que “dividits i segregats no sortirem de la crisi i posaríem en perill el projecte europeu”.

Cal entendre que, en aquest plural, una de les parts que no sortirien de la crisi seria Espa (el que quedés d’Espanya sense Catalunya; també en podríem Expanya, ja que hauria deixat de ser Espanya). Això només seria lògic si, com sempre han afirmat els independentistes catalans, Catalunya estigués aportant a Espanya molts més diners dels que Espanya ens retorna. Montoro, doncs, ha vingut a confirmar aquesta reivindicació històrica. I qui ho afirma, atenció, és el ministre d’Hisenda, és a dir, qui millor informat pot estar.

El problema (per al ministre) és que Rajoy havia promès publicar en breu (novembre, desembre…) les balances fiscals. Tothom sobreentén, és clar, que les balances fiscals de Rajoy (miracles del maquillatge comptable i fiscal) demostraran justament el contrari, és a dir: que Espanya aporta a Catalunya molts més diners que no pas a l’inrevés; que a Catalunya li interessa, econòmicament, seguir mamant de la mamella espanyola. Però, si això fos cert, el que l’interessaria a Espanya seria desfer-se del pes mort que representa Catalunya: si les balances de Rajoy fossin certes, Espanya sortiria de la crisi molt més aviat sense nosaltres.

Amb les afirmacions d’avui, per tant, Montoro ha enfonsant el moviment propagandístic que preparava Rajoy (o les balances fiscals de Rajoy desmentiran Montoro, tant s’hi val).

Les seves genialitats no acaben aquí: també ha afirmat que estaríem posant en perill el projecte europeu; cal llegir «que els catalans estaríem posant-lo en perill.» Home, és molt d’agrair que reconegui la importància econòmica de Catalunya dos cops en una mateixa intervenció: això ja ens anirà bé quan calgui negociar amb qui sàpiga negociar (Europa, és clar: ja hem vist com negocia el govern del PP).

Però, no sigui modest, senyor ministre Montoro: qui realment està posant en perill el projecte europeu és un govern entossudit a utilitzar les lleis en contra dels principis democràtics, en contra de la voluntat del poble català. És el govern del PP qui vol fer fora d’Europa set milions i mig d’europeus: és el govern del PP qui vol transmetre la idea que Europa no representa cap mena de seguretat per als ciutadans.

Moltes gràcies, doncs, ministre Montoro, per continuar donant suport amb tanta eficàcia i amb tant entusiasme la causa independentista.

Aquesta entrada s'ha publicat en contradiccions i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.