Independence Day

Avui, 4 de juliol, els ciutadans dels USA celebren el dia de la Independència, el moment que van deixar de ser una colònia anglesa i van obtenir la llibertat com a estat. Ha plogut molt des d’aleshores, i el poble que va esdevenir poble per pròpia voluntat (en els inicis, era només un mosaic entortolligat de gents de procedències molt diverses) ha acabat convertint-se en el major imperi de la història, no ja per mida i poder, sinó per mètode.

Els qui fa poc més de 200 anys lluitaven per la pròpia llibertat, ara imposen llurs interessos arreu del planeta (i dels afores), i esdevenen el dèspota del món sota una disfressa democràtica que no enganya ningú. Ahir mateix van obligar a saltar-se la legislació internacional a un grapat d’estats europeus presumptament democràtics: el proxeneta internacional va obligar a les seves putes a fer la feina més bruta.

Com l’abusador prepotent dels barris pobres, transvestit de policia internacional, USA obliga les democràcies europees a barrar el pas a l’avió d’un president democràticament elegit, al temps que impulsa un cop d’estat en Egipte per protegir els propis interessos i els del seu soci, Israel. I tot això, mentre ens vigila u per u amb un sistema d’espionatge que supera gairebé sense límits el malson orwellià.

Així les coses, no cal anar preguntat-nos quan arribarà el dia de la nostra independència d’Espanya, sinó com ens ho farem per deixar de ser una colònia dels EEUU. I no ho tenim gens fàcil.

Aquesta entrada s'ha publicat en contradiccions i etiquetada amb , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.