Com eliminar definitivament el compte del Facebook

Anit vaig donar-me de baixa definitivament del Facebook. El Rafael Carreras em va passar un enllaç (https://www.facebook.com/help/delete_account) que, si fa el que promet, m’haurà força útil: a més d’esborrar per sempre més el meu compte de Feixbuc, sembla que també n’esborrarà totes totes les dades (dins de 14 dies).

Per executar el procediment, cal haver accedit al compte que volem esborrar; tot seguit, anem a l’adreça del paràgraf anterior i hi trobarem un missatge d’avís que diu: «Si creus que no utilitzaràs Facebook de nou i t’agradaria que el teu compte fos eliminat, podem fer-ho per tu. Tingues en compte que no podràs reactivar el teu compte o recuperar cap contingut o informació que hagis afegit. Si encara vols eliminar el teu compte, clica a “Elimina el meu compte”.»

No diu que esborraran les dades, sinó que no en podrem recuperar cap informació. Bé, si jo no puc recuperar-la, no crec que estigui a l’abast del públic general; però això no em garanteix que PRISM i companyia no el puguin trobar. En fi, és millor que res.

En clicar sobre Acceptar, us demanarà la contrasenya i que confirmeu un captcha, de manera que sembla força segur que només vosaltres eliminareu el vostre compte. Abans d’expulsar-vos de Feixbuc, us mostrarà un darrer missatge:

«El teu compte ha estat desactivat del lloc web i serà esborrat definitivament en un termini de 14 dies. Si entres al teu compte en els propers 14 dies, tindràs l’opció de cancel·lar la teva sol·licitud.»

De manera que, en realitat, el que fa és començar un compte enrere abans de la destrucció definitiva de les dades per si m’ho repenso. Cosa que jo no faré.

Si fa no fa, el text anterior va constituir el meu darrer apunt al Facebook. Com que serà destruït amb el meu compte, m’ha semblat que pagava la pena transcriure’l aquí perquè tothom que vulgui donar-se’n de baixa pugui conèixer un procediment senzill i ràpid, i potser efectiu.

I moltes gràcies, Rafael, per la informació!

Aquesta entrada s'ha publicat en contradiccions i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Com eliminar definitivament el compte del Facebook

  1. Retroenllaç: Els meus 5 ¢ sobre la diglòssia digital | d'açò i d'allò

Els comentaris estan tancats.