Ressaca després d’una vaga

Per a sorpresa de molts, el govern del PP ha posposat l’aprovació en consell de ministres de la LOMCE. Evidentment, els motius argumentats no tenen cap relació amb la vaga: no ho esperàvem, això tampoc no ho esperàvem. Però ningú no es creu els motius tècnics adduïts.

És cert que aquesta llei aguditza les agressions al català (acabar, en la pràctica, amb el català com a llengua vehicular; convertir l’assignatura de català, en la pràctica, en una optativa; castigar l’administració catalana a pagar l’escolarització en centres privats als alumnes que ho exigeixin per motius lingüístics) i que propicia una escalada de tensió en coincidir amb el procés sobiranista. Però tampoc no em crec que l’hagin aturada per això, ja que aquest és un dels seus objectius des de bon començament.

Ni tampoc no em crec que la participació hagi estat, en conjunt, del 90%, és a dir, no crec que el govern sigui sensible (no ho ha estat mai) a les manifestacions populars de cap tipus. I, pel que veiem, les tisorades no s’aturaran aquí. Aleshores, per què, aquesta aturada en el procés d’aprovació de la LOMCE?

Sospito que el que hi ha (entre altres coses) és una certa por a l’acumulació de conflictes i de manifestacions crítiques i de rebuig a les actuacions del govern: ja han fet massa el ridícul davant d’Europa, ja no es poden permetre moltes més manifestacions ni vagues. En altres paraules, la Merkel comença a mirar malament, molt malament, el seu vassall Rajoy que no sap mantenir la plebs en silenci.

I, com evolucionarà, tot això? Doncs, la tradició marca que una llei aturada per una vaga durant la primavera és sempre aprovada a principi de l’estiu, mentre tothom està de vacances o preparant les maletes (en el cas de l’educació, els centres estan sota mínims, generalment amb només l’equip directiu i el personal administratiu ultimant la matrícula del curs següent). Em temo, doncs, que la Llei Wert entrarà en vigor l’1 de setembre, si fa no fa, que augmentaran les ràtios als centres educatius, que els professors acabarem treballant moltes més hores de les que marca la llei, que ens tornaran a retallar les assignacions als centres, que continuaran pujant les taxes a la universitat i que continuaran sense invertir en Formació Professional, que és el que sempre hem necessitat i no s’ha fet mai (o gairebé mai).

Però, en qualsevol cas, no ens podíem permetre no fer aquesta vaga: calia deixar ben clar que aquesta llei és una merda i que tothom ho sap.

Aquesta entrada ha esta publicada en contradiccions. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.