Publicitat

Els enemics declarats de la xarxa solen criticar força el que anomenen «gratuïtat», «tot gratis»; em fa l’efecte que, en general, no saben del que parlen i no pensen sinó en la possibilitat d’obtenir música i vídeos de franc. En realitat, a la xarxa no hi ha res que sigui gratuït (ni aquesta música ni aquests vídeos).

Per exemple, hom ha d’assumir sempre el cost de l’ordinador (o de l’aparell des d’on es connecti, que cada cop n’hi ha més tipus) i de l’accés a la xarxa (el famós proveïdor d’IP, la companyia amb què tenim un contracte que ens permet accedir a Internet). Això ja són uns diners (fins i tot, si ens connectem des de la wifi «gratuïta» d’un establiment públic, sempre hi ha un cost i sempre ens el repercuteixen d’alguna manera).

En el meu cas, pel que fa a aquest blog, a més dels costos ja esmentats, em permeto dos petits luxes que, naturalment, pago a part (no me’n queixo, només ho explico a tall de comentari): l’adreça personalitzada jordimonteagudo.cat i el registre automàtic de tot allò que publico a través de Safe Creative. Res de l’altre món, només dues petites concessions a la meva vanitat.

Un altre cost, però, és la publicitat, tan simpàtica ella i tan oportuna (com la d’aquella marca de preservatius que, des de la barra lateral d’una coneguda xarxa social, m’oferia ser «provador oficial» dels seus productes). Aquest cost és el que avui em preocupa: en un parell d’ocasions he vist aquest blog «engalanat» amb anuncis; un petit enllaç em recordava que WordPress.com, que m’ofereix gratuïtament el servei des d’on publico, es reserva aquest dret. No tinc res en contra d’aquesta pràctica; entre els principals avantatges, permet a tothom experimentar amb la pròpia creativitat sota costos ridículs.

Ara bé, si en algun moment veieu publicitat en aquestes planes, tingueu present que jo no me n’emporto un cèntim. I si us arribés a resultar ofensiva o simplement molesta (com la de l’exemple que us comentava), si us plau, aviseu-me, i ja miraré d’eliminar-la pagant la taxa corresponent.

Aquesta entrada ha esta publicada en contradiccions. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Publicitat

  1. SiscoGarcia ha dit:

    És curiós això que dius de la publicitat a can WordPress, a mi també em va cridar l’atenció en el seu dia; i ara no sé si ja no en posen o en haver canviat el tema del meu bloc no veig on apareix.
    Suposo que és el preu que hem de pagar per tenir el bloc «gratuïtament», però emprenya veure’n 😦

    M'agrada

Els comentaris estan tancats.